Kerékpárral és kenuval a Dunakanyarban (2 nap)

Kétségtelen tény, hogy a Visegrádi-hegység és a Börzsöny hegyei között elhelyezkedő Dunakanyar Magyarország egyik gyöngyszeme, a természeti szépségek és történelmi emlékek csodás fúziója, mely felkapott turisztikai célpont. Kerékpárral és kenuval még gyönyörűbb a Visegrádi vár látképe, a Pilis és a Börzsöny vonulata.

Mi is lehetne jobb program egy nyári hétvégén, mint kimozdulni a természetbe, tekerni egyet, este a Dunaparton felfrissülni egy jó ital és tábortűz mellett, fürdeni a hűsítő Dunában, majd a bőséges reggeli után kenuba szállni, és leereszkedni a mesés Dunakanyarban? Készen állsz?

Kiknek ajánljuk?

Táborainkat pároknak, baráti társaságoknak, családoknak ajánljuk, de egyéni jelentkezőink is megtalálják a társaságukat, hiszen az élmény mindenkit összeköt.

Ha kezdő vagy, akkor se aggódj! Fogod bírni! Ha elektromos biciklivel jönnél, 2500 Forintos felárral ez is lehetséges.

1. nap: 9:30-kor találkozó Gödön. Itt felvesszük a kerékpárokat, és útnak indulunk, főként kiépített kerékpárúton. Útközben víztöltési lehetőségeknél állunk meg, majd Vácon tartunk egy hosszabb pihenőt. Itt okostelefonunk segítségével mindenki bejárhatja Vácot, ebédelhet. Ajánlunk múzeumot, látnivalókat, éttermeket is. Miután bejártuk a várost, tovább indulunk. Nagymarosnál két részre szakadunk, a vállalkozó szelleműek az utolsó kilométereken belekóstolhatnak a hegyi kerékpározás örömeibe, a többiekkel pedig a szálláshelyen találkozunk. Zebegényben a túravezetőnk az érdeklődőknek rövid városnézést tart.

A szálláshelyünk közvetlenül a Dunaparton, nyugodt környezetben vár bennünket. A hangulatot a bográcsozás, a frissítő italok, a fürdőzés biztosítja.

2. nap: Bőséges reggeli után 6 fős kenukba szállunk, és elindulunk a Dunán folyásirányba. Meredek vonulatok között haladunk, mesés tájon. Első hosszabb megállónk a Visegrádi vár alatt, Szigetcsúcsnál lesz, gyönyörű, érintetlen környezetben. Az út folyamán többször is megállunk, többek között ebédelni is. Itt lehetőséget biztosítunk, hogy előre megadott menükből választhassatok, hogy ne kelljen várni a vasárnapi tumultus közepén az ebédre. Gödre kb. 17:00-kor érünk.

Időpontok:

 • Június 16-17.
 • Június 30- július 01.
 • Július 21-22.
 • Augusztus 11-12.
 • Augusztus 25-26.

Árak:

  • Egyéni: 19 500 Forint/ fő
  • Csoportos (4 főtől): 18 000 Forint/ fő + saját sátor
  • 2-3 fős sátor felár: 2000 Forint/sátor

Az ár tartalmazza:

 • Kerékpár és kenubérlés
 • Gamping túravezetés
 • Szállás felszerelt sátrakban a Dunaparton
 • Vacsora, bográcsgulyás vagy tárkonyos raguleves (vegetáriánusokra is gondoltunk, részletek lentebb)
 • Bőséges reggeli
 • Csomagszállítás

Az ár nem tartalmazza:

 • Búkósisak bérlése
 • Egyéb étkezések
 • Italfogyasztás (víztöltésre mindenhol lesz lehetőség)
 • Hálózsák vagy pléd

Létszám és részvételi feltétel: A túra létszáma legalább 12 fő, és legfeljebb 22.

14 éves kortól szülői beleegyezéssel önállóan is jelentkezhetsz.

A túrát újszerű, 1-2 éves trekking kerékpárokkal tesszük meg. Bukósisak használata ajánlott, de nem kötelező. Korlátozott számban tudunk bukósisakot biztosítani. A túra útvonala kijelölt bicikliúton, sík terepen történik. A túra végén rövid hegyikerékpározásra van lehetőség.

A kenuk 6 fősek, gyerekek esetében 2-vel tudjuk bővíteni. Mentőmellényt mindenkinek biztosítunk, amelynek a hordása 14 év alatt kötelező, a fölött erősen ajánlott. A kenukban vízhatlan hordókban helyezzük el az értékeket.

Ajánlott ruházat és felszerelés: rövidnadrág, póló, szandál, sapka, fürdőruha, saját bukósisak ha van, kulacs vagy 1 literes palackozott víz, naptej, kistáska vagy tornazsák az iratoknak, amelyet rögzíteni tudunk a csomagtartón.

Egyéb, külön csomagba ajánlott felszerelés: pléd vagy hálózsák, váltóruha, törülköző, tisztálkodási szerek. Fejenként egy kézipoggyász méretű csomagot a tábor alatt a helyszínekre szállítunk.

Étkezés: Az ár tartalmazza az esti étkezést: bográcsgulyás vagy tárkonyos raguleves, illetve a reggelit. Vegetáriánus, illetve más, speciális étrendű résztvevőinket kérjük, hogy a jelentkezést követően vegyék fel velünk a kapcsolatot.

A táborban való részvétel a feltételek elfogadásához kötött.

Ha a közösségednek szerveznél tábort, kérd egyedi ajánlatunkat.

Fizetési feltételek: A jelentkezést követően megállapítjuk a fizetendő összeget. A tábor előtt 50% előleget kérünk, amelyet utalással lehet kiegyenlíteni. A maradék 50%-ot a túra elején kérjük el. Lehetőség van a teljes összeg utalására is. A jelentkezési lapon megadott címre állítjuk ki a számlát. Céges számlázást külön jelezd.

Facebook
X